Stadsbestuur Zottegem lanceert geboortepremie

Op de komende gemeenteraad lanceert het stadsbestuur een geboortepremie onder de vorm van een waardebon van 25 euro te besteden bij de lokale handelaars.

Schepen van burgerzaken Lieselotte De Roover legt uit: “Deze actie is opgenomen in het meerjarenplan en we maken er nu ook echt werk van maken. We willen ouders een klein duwtje in de rug geven en hen feliciteren met de geboorte van hun kind(eren). Concreet betekent dit dat er een geboortepremie komt voor kinderen geboren vanaf 1 januari 2020 of voor kinderen geadopteerd voor de leeftijd van 12 jaar.

Het gaat om een waardebon van 25 euro te besteden bij onze lokale handelaars.” Dit laatste stemt schepen van middenstand Evelien De Both uiteraard tevreden: “Dit is opnieuw, naast de waardebonnen die het stadsbestuur cadeau geeft bij huwelijken en jubileums, een extra steun voor onze lokale handelaars.”

Om de geboortepremie te ontvangen, hoeven kersverse ouders zelf niets te ondernemen. Het Huis van het Kind zal hen persoonlijk contacteren met een uitnodiging om de bon in ontvangst te komen nemen. Dat zal tweemaal per jaar gebeuren, telkens voor alle kinderen geboren of geadopteerd in de periode vooraf.

Burgermeester Jenne De Potter zegt: “Zesmaandelijks gaan we de gezinnen die een kindje verwelkomden uitnodigen en de bon overhandigen. We willen hen op die manier ook laten kennismaken met de dienstverlening van het Huis van het Kind. Ik hoop van harte dat de voltallige gemeenteraad zich achter dit voorstel schaart.”

Voor meer informatie over het Huis van het Kind en alle bijhorende diensten, kunnen (aanstaande) ouders steeds terecht op www.zottegem.be/welzijn-en-onderwijs/voor-ouders. Daar is ook de najaarskalender te vinden met een overzicht van alle fijne activiteiten voor kinderen en ouders tot einde van dit jaar.