VBS De Wegwijzer Balegem boekvoorstelling ‘For Girls Only!’ door Hetty Van Aar

5 de leerjaar sluit schooljaar af op magische eiland Zeetopia en spelen de personages in het 20ste boek “For Girl Only”

De ‘For Girls Only! boeken zijn razend populair bij tieners vanaf 10 jaar van de Nederlandse Hetty Van Aar. De twintigste uitgave is een bijzondere, want voor het eerst liet de auteur haar fans meedenken over een nieuw verhaal. Het idee kwam van juf Hanne, samen met juf Annie, die les geeft aan het vijfde leerjaar van basisschool De Wegwijzer (Balegem). Juf Hanne had haar leerlingen de opdracht gegeven een brief te schrijven naar hun favoriete schrijver. Yasmine, Imani, Carien, Cara en Roos schreven als echte For Girl Only!-fans een brief aan Hetty van Aar. Ze wilden graag een rol spelen in een van de FGO!-boeken. Hetty bracht een bezoekje aan hun klas. Samen bedachten ze dit nieuwe FGO!-verhaal Het magische eiland Zeetopia. Voor Hetty was het de eerste maal dat ze fans liet meedenken. (Reporter 17, foto’s, A van Aar).

‘Deze kinderen zijn ongelooflijk creatief en hebben heel veel fantasie. Ik kon er meteen mee aan de slag”, zegt Hetty Van Aar. Vrijdag rolde ‘Het magische eiland Zeetopia’ van de persen en de auteur bracht ze maandagnamiddag persoonlijk naar de school. De kinderen waren door het dolle heen met hun persoonlijk gesigneerde exemplaar en gingen massaal met de auteur op de foto.

Het magische eiland Zeetopia:   Uitgeverij:Standaard Uitgeverij. Kostprijs 13.99€   en telt 184 bladzijden.Te verkrijgen in de boekhandel (zelfstandige en ketens als Standaard Boekhandel) en online (bol.com). De link naar het boek: https://www.standaarduitgeverij.be/boek/het-magische-eiland-zeetopia-9789002271113

Inleiding

Met een plof viel de envelop op de deurmat. Verbaasd keek Emma naar de bijzondere envelop. Het was een hemelsblauwe, met kleine, witte wolkjes.In het midden, op een grote witte wolk, stonden haar naam en adres geschreven. Wie kon haar zo’n mooie envelop sturen? Ze keek op de achterkant. Er stond een afzender op: Stichting Flora. Ze nodigden haar uit om de eerste week van de zomervakantie bij hen door te brengen op het magische eiland Zeetopia! Wat was ze blij geweest. Maar toen ze op de dag van vertrek op de boot wachtte die haar naar het eiland zou brengen, zonk de moed haar in de schoenen. Een week weg, heel alleen, zonder haar vriendinnen. Of nee, ze was niet echt alleen natuurlijk. Ze was met een hele groep onbekenden en dat vond ze doodeng. Zouden ze haar wel aardig vinden? En wat stond haar op het eiland te wachten? Een week vol avontuur, spanning, vriendschap en misschien zelfs romantiek…(R17)

Het eerste boek was voor juf Hanne