Dé zomer van Oosterzele

In bib Scheldewindeke werd met veel verve ‘Oosterzele zomert’ voorgesteld. Met één conclusie: een ronduit schitterend programma. Op de affiche: schattenjacht, zomerwandeling (Oosterzele Speurt), Middeleeuws kampement, wandeling (Terug naar Baelegem), zoektocht (Balegems Erfgoed), fotowedstrijd (Beeldig Balegem), autoluw weekend (Oosterzele Ademt). Het programma oogt veelbelovend. In de zomermaanden bruist Oosterzele van het leven. Neem even tijd en stippel uw favoriete items uit en laat u gewoon verrassen. Iedereen vindt iets naar zijn gading. Het aanbod van ‘Oosterzele zomert’ is gigantisch en dat mogen we eens sterk in de kijker zetten. Je hoeft niet ver om te relaxen. Ontdek de troeven van Oosterzele, het goed bewaarde landelijk karakter, een prachtige groene parel. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Tot en met 30 augustus kan je op ‘Schattenjacht met Vlieg’ in Balegem. Trek er op uit in eigen streek. Langs de tocht staan luisterrijke opdrachten te wachten op de deelnemers. Volg je het geluidparcours en vind je de schatkist? Dan maak je kans  op een leuke beloning. Deelnemen is gratis. De zoektochtbrochure kan je gratis downloaden op de website of afhalen in Bib Scheldewindeke mits betaling van 2 euro kopiekosten. Startplaats: stokerij Van Damme Balegem.
‘Oosterzele Speurt’staat voor een prachtige zomerwandeling, een pittige speurtocht die uw grijze celletjes doet knetteren. Ben jij de Sherlock Holmes die de hersenkronkels van de puzzelmaker kan ontwarren? Kan jij de valstrikken en wolfijzers vermijden? Ga dan gewoon de uitdaging aan. Tot en met 30 september 2020 kan je komen speuren. Startplaats Ankerkerk Oosterzele. Deelnemen kost 5 euro. Ook deze zoektochtbrochure kan je gratis downloaden of afhalen in de bib mits betaling van 2 euro.
Een zee bedekte Balegem miljoenen jaren geleden. Er ontstond een opeenhoping van kalkhoudende overblijfselen van in deze zee levende organismen: de Balegemse steen. Met de kunstroute maakt je een artistieke uitstap door dit fossiele gebied en ontginnen nieuwe verhalen via in situ interventies en een tentoonstellingsparcours met beeldend werk van diverse kunstenaars. De kunstroute is gratis te ontdekken op 1, 2, 8 en 9 augustus. Startplaats Stokerij Van Damme Balegem. 
Je bent van harte welkom in het Middeleeuws Kampement waar het dagdagelijkse middeleeuwse leven wordt uitgebeeld. Ridders maken zich klaar voor de strijd. Er wordt gekookt op open vuren. Bewonder de ambachten. Kom de middeleeuwse sfeer opsnuiven. Er zijn ook workshops; (kruis)boogschieten, munt slaan, steekspel, en zo veel meer, enzoverder. De Gezellen van de Groene Tent en Meisjes – Chiro Balegem gaan je graag verwelkomen op 13 september op het terrein van Stokerij Van Damme in Balegem. En leuk meegenomen de toegang is gratis.
Duik in het verleden en keer ‘Terug naar Baelegem’. De wandeling van ongeveer 6 km voert je terug naar het Balegem van 100 jaar geleden. Langs de weg geven infoborden op basis van oude postkaarten je een unieke kijk op het verleden. De route is te downloaden op de website,  af te halen in Bib Scheldewindeke of in een van de horecazaken die je onderweg tegenkomt. Je kan deze wandeling maken in juli, augustus en september 2020.
Van 1 juli tot en met 30 september kan je laveren langs het Balegemse Erfgoed. Het traject van de zoektocht bedraagt ongeveer 18 km en dat legt je het best af met de fiets. Er is geen vaste startplaats, je kan om het even waar inpikken. Om het spannender te maken staan de vragen in willekeurige volgorde. Bekijk ze dus goed voor je aan de zoektocht begint. Alle antwoorden zijn terug te vinden op de infoborden van Bruisend Balegem, let wel: niet alle borden komen aan bod.
Ken jij een mooi bekend of onbekend plekje in Balegem? Trek je er graag op uit, heb je oog voor details? Neem als de bliksem deel aan de fotowedstrijd. Laat Balegem van zijn mooiste kant zien. Er moet een stukje onroerend erfgoed op te herkennen zijn van Balegem. Je kan foto’s  (max. 3) insturen tot en met 31 augustus 2020 via info@4sprong.be. De winnaar ontvangt een waardevolle prijs.
Nu de coronamaatregelen geleidelijk versoepelen gaat Oosterzele de ondernemers, organisaties,… die geleden hebben onder de crisis ondersteunen en faciliteren. Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus organiseert de gemeente een Autoluw weekend. Trek te voet of per fiets doorheen onze gemeente, ga langs bij lokale horeca, koop bij lokale handelaars, maak kennis met Oosterzeelse verenigingen. Op een kaart met verschillende fiets- en wandelroutes zullen alle deelnemende horecazaken te vinden zijn. Je verneemt waar je dat weekend terecht kan voor een ontbijt, lunch uit het vuistje, een foodtruck snack,…Je ontdekt ook of je moet reserveren, de openingsuren, waar voor randanimatie wordt gezorgd, en zo meer.
Info
Nog meer info? Contacteer: oosterzele.bibliotheek.be/toerisme, 09/ 362 81 17, bibliotheek@oosterzele.be.
https://www.balegem900.be        Reporter 17

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X