Geen Vlaamse leeuw in Horebeke

Vandaag, 11 juli, vieren we feest, het feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Dieter Verscheure: “Jammer genoeg is dit niet zo in Horebeke. Hier slagen de burgemeester en haar college erin om de offici ële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap compleet te negeren. Dit jaar wordt zelfs de verplichte bevlagging aan het gemeentehuis niet gerespecteerd. Misschien was het een vergetelheid, een foutje. Misschien was het een bewuste keuze. Laat ons hopen van niet.

De richtlijnen van de Vlaamse Overheid zijn nochtans heel duidelijk. “De Vlaamse vlag moet elk jaar gehesen worden op  11 juli, de  offici ële feestdag  van de Vlaamse Gemeenschap. Samen met de Vlaamse vlag mogen dan ook andere vlaggen gehesen worden, als de juiste volgorde van de vlaggen gerespecteerd wordt.”

Dit konden wij met onze n-va afdeling niet lijdzaam laten passeren. Daarom hebben we het heft zelf in handen genomen en hebben we de Leeuwenvlag gehesen. Wij hebben respect voor onze gemeenschap, voor onze identiteit, voor onze mensen, voor onze veerkracht, voor onze vrijheid en voor alles wat ons verbindt.

Als de burgemeester en de schepenen in gebreke blijven, dan hijsen we zelf onze vlag.

Ze staat symbool voor alles wat de Vlamingen verbindt.”