Hoofding cultuurtochten Lierde

Deze zomer “staycation” in Lierde en daarbij een beetje cultuur opsnuiven?!

Cultuurraad Lierde stippelde hiervoor per deelgemeente een prachtige Cultuurtocht uit.

Sinds 2002 organiseert de cultuurraad een cultuurtocht. In de loop van de jaren is er aan de formule hier en daar wat gesleuteld, dan eens een brunch, dan weer een Breugelmaal. In 2019 lieten we de wandelschoenen even in de kast en hopten we met de bus of namen de fiets om langs berg en dal Vlaamse Meesters te spotten.

Alle plannen die gemaakt waren om dit jaar opnieuw onze wandelschoenen op te poetsen en na een stevig ontbijt een culturele wandeling te maken werden door Covid-19 plots niet meer mogelijk.

Blijf in uw kot was maanden lang DE UITSPRAAK
STAYCATION wordt het nieuwe woord van deze zomer

Vakantie in eigen land, in eigen streek – er zijn honderden goede redenen om wel in je eigen omgeving te vertoeven. Nergens voelt wandelen en fietsen zo intens als in de Vlaamse Ardennen, de ‘schone streek’.   Lierde is een puzzelstukje van deze mooie streek. Waarom zou men het dan verder gaan zoeken.

In een vingerknip nodig je je bubbel uit en geniet je van kwalitatief samen zijn. Je ontdekt met de fiets of te voet, de landelijke omgeving met zijn rustige wandelwegen, de lokale horeca, de streekbiertjes, en zoveel meer. Ben je een natuurliefhebber?  Dan zal de diversiteit aan planten je verrassen. Door de steile hellingen, verschillende bodems en bronnen is  de plantenwereld hier heel bijzonder.

Ook op cultureel vlak heeft Lierde ook veel te bieden. De cultuurraad herwerkte 4 cultuurtochten, die je kan downloaden via www.lierde.be of afhalen bij de cultuurdienst — Nieuwstraat 21. Iedere tocht vertrekt op een ander locatie, zodat alle deelgemeenten aanbod komen. Aan de hand van de brochure worden heel wat cultuurweetjes meegegeven.

Aan iedere tocht is een wedstrijdvraag en een schiftingsvraag gekoppeld.
Stuur de antwoorden vóór 1 september naar cultuur@lierde.be of cultuurdienst Lierde – Nieuwstraat 21 – 9570 Lierde en wie weet ben jij de winnaar van 1 van de mooie prijzen.

Mooie foto’s van uw wandeling zijn ook steeds welkom op cultuur@lierde.be

De Lierdse cultuurraad wenst iedereen veel staycationplezier.

 

 

Kaft folder cultuurtocht 1 Lierde Cultuurtocht 2 Lierde

Kaft folder cultuurtocht 3 Kaft cultuurwandeling 4 Lierde