Cultuurkaravaan Zottegem brengt film in kerk van Sint-Maria-Oudenhove

Dit jaar kan de Culutuurkaravaan niet doorgaan zoals we het gewend zijn. Daarom werd er door CC Zoetegem, Jeugddienst Zottegem en BiB Zottegem gekozen om een coronaveilige cultuurkaravaanwandeling op poten te zetten.

Gedurende de zomermaanden juli en augustus kan wie wil een uitgestippeld parcours wandelen doorheen de velden van Sint-Maria-Oudenhove. Een fijne wandeling van 4km, toegankelijk voor jong en oud, en op eigen tempo, die inwoners vanaf zaterdag 4 juli de hele zomer vrij kunnen wandelen. De wandeling is voorzien van een fotozoektocht zie: www.zottegem.be/Cultuurkaravaan.

Een tweede extra aan de wandeling zijn QR-pauzemomentjes: achter QR codes die wandelaars tijdens hun tocht tegenkomen, zitten lokale, culturele acts of doe-opdrachten verscholen.

FILM

Achter één van die QR-codes zit een kortfilm gemaakt door het vertelkollektief Ratara. Het is de verfilming van het sprookje ‘De Koningin is verdwenen’ van Anna Vercammen. Het is de bedoeling dat jong en oud zich laten meeslepen in de Kerk van Sint-Maria-Oudenhove. Want vanaf morgen kan men twee zondagnamiddagen de film aldaar in een toch wel speciale setting bekijken. Tussen 12u en 16u op zondag 19/07 en zondag 09/08 kan men in kleine groepjes genieten. Neem zeker jullie mondmasker mee!!

Op vier zondagen deze zomer wordt er bovendien getrakteerd op een cultureel extraatje onderweg; mini theatervoorstellingen, fijne ontmoetingen en muziek, ergens langsheen het parcours en telkens van 11 uur tot 16.30 uur.