©Facebook wzc Ter Leen

Korte tijd ook in WZC Ter Leen geen bezoek mogelijk

Het lokaal bestuur van Herzele heeft beslist om voor het Woonzorgcentrum Ter Leen (Lindestraat 33-35) een nieuwe bezoekregeling uit te werken. Deze gaat in vanaf dinsdag 28 juliTot die datum is er geen bezoek mogelijk. Hiermee volgt Herzele het voorbeeld van Zottegem die gisteren dezelfde beslissing nam voor het OCMW-WZC Egmont.

“Concreet werd beslist om alle bezoek aan het WZC tijdelijk op te schorten tot maandagavond 27 juli”, legt waarnemend burgemeester Benjamin Rogiers uit. “Dat betekent dat alle geplande bezoeken vanaf morgen, zondag en maandag niet zullen kunnen plaatsvinden. Vanaf volgende week dinsdag zal een nieuwe bezoekregeling van kracht zijn. Hoe het bezoek er dan zal uitzien, wordt snel gecommuniceerd. Hierover is er nog overleg tussen de verschillende Coördinerend artsen van de  WZC’s uit de regio.”

Familie begrijpend

Schepen van sociale zaken Hilde Van Impe (Open VLD) wil benadrukken dat er geen besmettingen zijn in het woonzorgcentrum “De maatregel is puur preventief. Tot nu toe was de bezoekregeling voor de woonzorgcentra om menselijke redenen weer losgelaten en was er bijvoorbeeld weer bezoek op de kamer mogelijk, maar gisteren kregen alle woonzorgcentra duidelijke  instructies dat dit niet meer mag. Enkel in specifieke situaties (bv. bij palliatieve verzorging) zal bezoek op de kamer nog kunnen. Voor het gewone bezoek wil de Vlaamse Taskforce, die de situatie in de Woonzorgcentra monitort, een meer veilige omgeving: ofwel in de open lucht, ofwel in beschermde ruimtes. In Ter Leen waren we hiervoor uitgerust, maar die veilige cabines moeten nu opnieuw geplaatst worden. We gaan dus terug naar de situatie van een maand geleden met bezoekersruimtes in de cafetaria en met een duidelijke afsprakenregeling.”

De tijdelijke onderbreking van het bezoek gaat onmiddellijk in: “We hebben ondertussen alle geplande bezoeken voor dit weekend al gecontacteerd en de familie is zeer begrijpend. Zij weten ook dat de situatie aan het veranderen is. Het is zoeken naar een evenwicht tussen menselijkheid en veiligheid. Voor deze korte periode van enkele dagen moeten we echter absolute voorrang geven aan de veiligheid, tot we ons weer georganiseerd hebben voor een bezoekregeling zoals de Vlaamse Taskforce dit wil ”, zegt waarnemend burgemeester Rogiers.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X