Mondmaskerplicht in politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. Hoeveel PV’s werden er al uitgeschreven?

De mondmaskerplicht wordt in Zottegem blijkbaar goed opgevolgd want de politie van de zone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem meldt dat er voorlopig nog geen PV’s werden uitgeschreven voor overtredingen in die zin.

De toezichten werden na de nieuwe maatregelen verscherpt in het ganse grondgebied van onze zone”, legt commissaris Gery Verlinden uit. “We voerden controles uit op diverse locaties zoals parken, de wekelijkse markt in Houtem, de centrumstraten, warenhuizen, nachtwinkels en evenementen zoals de penaltycup en de Sotto’s Drive in Cinema. De maatregelen werden goed nageleefd zodat tot nu nog geen processen-verbaal dienden te worden opgesteld. Naast de toezichten door de reguliere diensten zoals interventie en wijkdiensten worden voortaan dagelijks bijkomende controleploegen ingepland.”