Kaat Pien, Louise Van Hoorde

Open Vld Plus protesteert tegen annuleren skatepark

Open Vld Plus wil meer kansen voor de (skatende) jeugd in Oosterzele.

Internationale Dag van de Jeugd.

Oppositiepartij Open Vld Plus protesteert tegen de annulering van het jaarlijkse en tijdelijke skateterrein op de parking van het station van Scheldewindeke. De gemeente richtte er de afgelopen vier jaar zo’n park in, in afwachting van de komst van een permanent skateterrein, maar annuleerde de plannen omwille van de coronacrisis.

De vier gemeentes van de politiezone Oosterzele, Melle, Merelbeke en Destelbergen beslisten vorige week om alle activiteiten tot eind september af te gelasten. “Een beslissing die we betreuren, want de afgelopen weken bewezen heel wat animatoren en leiders van jeugdbewegingen dat kampen en speelse activiteiten perfect veilig te organiseren zijn.

Louise Van Hoorde: “Nochtans zijn sinds 15 mei 2020 skate- en sportterreinen opnieuw toegankelijk, mits naleving van o.m.  de fysieke afstand. Skaten is een sport en alle sportactiviteiten kunnen plaatsvinden volgens de geldende protocollen.

Ook in de communicatie van de politiezone is NIET opgenomen dat je niet mag sporten. Meer nog,   er is wel een mondmaskerplicht, maar die geldt niet tijdens het beoefenen van een sportactiviteit met fysieke inspanning.”

“We willen met Open Vld plus jongeren extra motiveren om buiten te spelen. Dat buitenspelen helpt ook voor het mentale welzijn van de jongeren. Een belangrijk aandachtspunt in deze Corona-tijden dat soms over het hoofd wordt gezien,” haalt Kaat Pien aan.