Stille studieruimte vanaf maandag 17 augustus 2020 te Zottegem

“Studeren thuis is niet altijd even gemakkelijk en ook in deze zomer periode zijn er studenten die nood hebben aan rustige studeerplekken. In normale omstandigheden wordt daarom vaak gebruik gemaakt van de stille ruimtes zoals de bibliotheek en Muze.

Echter door de maatregelen die we moeten toepassen om ons te beschermen tegen Covid-19, zijn deze openbare ruimtes nu niet beschikbaar. De fuifzaal en feestzaal Bevegemse Vijvers die eerder werden ingezet, worden nu gebruikt voor de sportkampen. Gelukkig werd een alternatief gevonden: uitvaartzorg Porrez liet weten dat zij studenten op een veilige manier een rustige studeerplek kunnen bieden”, zegt schepen van jeugd Lieselotte De Roover.

De plaatsen zijn beperkt — er kunnen maximum 10 studenten tegelijk aanwezig zijn — dus een plekje op voorhand reserveren is verplicht. Dat kan via deze link: https://outlook.office365.com/owa/calendar/StadZottegem1@zottegem.be/bookings/

Praktisch info:
– Data: deze studieruimte is beschikbaar vanaf maandag 17 augustus tot versoepeling van de maatregelen
– Uren: van maandag tot zaterdag van 8u tot 20u en op zondag van 9u tot 20u
– Adres: Uitvaartzorg Porrez, Godveerdegemstraat 177, 9620 Zottegem

Er zullen ontsmettingsmiddelen voorhanden zijn, en de studenten wordt gevraagd zelf een mondmasker mee te brengen. Ook wordt verwacht dat ze zelf hun voeding en drank meebrengen die ze ter plaatse in de koelkast kunnen bewaren. Er is wifi voorzien, wat in deze tijden absoluut noodzakelijk is om goed te kunnen studeren. De PC wordt best thuis volledig opgeladen. Uiteraard worden er ook andere afspraken gemaakt met de studenten, zoals de noodzaak om alles netjes en proper te houden en achter te laten, de stilte te respecteren, handen te wassen, social distancing te garanderen, annuleren bij ziekte, …

Het stadsbestuur wenst alle studenten veel succes en duimt voor een mooi resultaat!