Brakels gemeenteraadslid Veronique Lenvain (Vlaams Belang) is tweemaal getest op Covid 19 na vakantie in rood gebied

In de wandelgangen vingen we op dat gemeenteraadslid Veronique Lenvain ( Vlaams Belang)  op vakantie is geweest naar Mallorca. Momenteel is dit op de kaart een rode zone waarvoor speciale quarantaine maatregelen gelden.

Wij vroegen hierover  tekst en uitleg aan de Brakelse politica:

Veronique Lenvain: “Na vakantie in quarantaine”

“Wij hadden normaal een reis geboekt naar het Griekse Kos. Op dit eigenste moment was het daar code oranje en hebben we omgeboekt naar een vakantie in Mallorca. Daar was het code geel maar drie dagen   na aankomst werd het ineens oranje. Bij vertrek werd het zelfs een rode zone. Daarom hebben we direct bij terugkomst  de nodige papieren ingevuld en maatregelingen getroffen. Uiteraard heb ik mij laten testen op covid 19  en resultaat was negatief. Na quarantaine van 7 dagen terug laten testen met als resultaat terug negatief op 31 augustus. Ik kreeg  nu de toestemming om mijn woning te verlaten en mijn activiteiten en werk terug te hervatten.

Ik had deze papieren en bewijsstukken mee gisteren op de gemeenteraad   daar ik dacht hiervoor in het vizier te komen van bepaalde mensen. Er kwam geen vraag over zodat ik daar niet over heb gesproken.”

In verschillende ziekenhuizen kan men na een COVID test als men uit een rode zone komt terug aan het werk als die test goed uitvalt.

 

X