Corona-besmetting op sportkamp in De Steenoven

“Gisterenavond kreeg onze Sportdienst het bericht dat één van de deelnemers aan een sportkamp in De Steenoven positief testte op het corona-virus”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld).

“Gisterenavond kreeg onze Sportdienst het bericht dat één van de deelnemers aan een sportkamp in De Steenoven positief testte op het corona-virus”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld).

“De Sportdienst ondernam meteen actie op basis van het draaiboek dat vooraf was uitgeschreven en op aangeven van de huisarts van de deelnemer in kwestie. Alle ouders van deelnemers aan het kamp werden meteen verwittigd, via mail en sms, en deze voormiddag — ter controle – via telefoon. Zij kregen de boodschap om contact op te nemen met hun huisarts en hun kind vandaag alvast niet naar school te sturen. Ook aan de monitoren van het kamp werd gevraagd om contact op te nemen met de huisarts. Het gaat in totaal om 42 kinderen (tussen 7 en 16 jaar) en 4 monitoren.”

“Deze kinderen missen de start van het schooljaar”, gaat Benjamin Rogiers, schepen van Onderwijs, verder. “Dat is bijzonder jammer, maar door deze besmetting bij het nekvel vast te pakken, kunnen we een mogelijk verdere verspreiding voorkomen. We roepen ook op om het hoofd koel te houden. Nam jouw kind deel aan een sportkamp van onze Sportdienst, maar kreeg je geen bericht, dan hoef je je ook geen zorgen te maken en geen actie te ondernemen.”

X