Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

“Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school”

De stad Zottegem roept bij de start van het nieuws schooljaar op om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. De veiligste routes voor elke (basis)school zijn te vinden op de website van de Stad Zottegem.

De veiligste routes voor elke basisschool kan je terugvinden op de website van de Stad Zottegem: www.zottegem.be/schoolroutekaarten.

“Op 1 september mogen veel kinderen en jongeren opnieuw voltijds naar school. Omwille van de coronacrisis wordt gevreesd dat er minder gebruik zal worden gemaakt van het openbaar vervoer om van en naar school te gaan”, zegt schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA). “Veel ouders verkiezen mogelijks om hun kinderen met de wagen af te zetten in plaats van ze de bus of trein te laten nemen. Geheel begrijpelijk maar toch wil dat zeggen dat daardoor het
aantal wagens in onze schoolomgevingen zal stijgen, met alle gevolgen van dien: meer onveiligheid, meer files, meer luchtvervuiling,…”

“Het stadsbestuur van Zottegem roept dan ook op om zo veel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Dat kan onder begeleiding van één van de ouders, of voor de iets oudere kinderen, gerust alleen”, zegt schepen van Onderwijs Lieselotte De Roover (CD&V). “Bovendien hebben we er, in samenspraak met de scholen, ook voor gezorgd dat er voldoende goede fietsenrekken beschikbaar zijn. Onze gloednieuwe “bikeparkers” werden vorige week bij de scholen geleverd. Op die manier is er voor elke fiets zeker een plaatsje om veilig gestald te worden in of aan de
school.”

Wie te ver woont om het volledige traject met de fiets af te leggen kan er ook voor kiezen om de fietsen in de wagen te steken en te parkeren op ruime afstand van de school”,  besluit schepen De Smet. “Daar kan de fiets dan uit de kofferbak gehaald worden om het laatste stuk al fietsend af te leggen. We wensen alle kinderen een mooie én verkeersveilige start van het nieuwe schooljaar!”

X