UPDATE!! Corona-besmetting op sportkamp: kinderen kunnen naar school!

“Gisterenavond kreeg onze Sportdienst het bericht dat één van de deelnemers aan een sportkamp in De Steenoven positief testte op het corona-virus”, zegt burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld). “De Sportdienst contacteerde alle ouders. Zij kregen de boodschap om contact op te nemen met de huisarts, hun kind te laten testen en hun kind niet naar school te sturen. Ook de monitoren werden gecontacteerd. Deze communicatie gebeurde op basis van de richtlijnen voor sportkampen zonder overnachting, zoals gepubliceerd op de website van Sciensano, en de aanbevelingen van de huisarts van het kind dat positief testte.”

“We namen ondertussen ook contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid”, gaat schepen Benjamin Rogiers verder. “De adviserend arts vertelde ons dat er aangepaste richtlijnen zijn, maar dat deze nog niet gepubliceerd (lees: gecommuniceerd) werden. Wij konden hiervan dus niet op de hoogte zijn.”

Alle kinderen naar school

Volgens deze richtlijnen kunnen alle kinderen en monitoren uit deze sportkampbubbel beschouwd worden als laagrisicocontacten. Afname van een test is niet nodig, net als quarantaine. Al deze kinderen kunnen dus naar school.

“We contacteerden opnieuw alle ouders en monitoren. Er klonk een zucht van opluchting, want de eerste schooldag missen, was voor heel wat kinderen echt niet prettig”, zegt schepen Rogiers.

X