Overvolle bussen zetten coronamaatregelen onder druk. Verscherpte controle aangekondigd


Geraardsbergen. Het stond in de sterren geschreven dat bussen van De Lijn in de ochtend- en avondspits overvol zitten! Daarom hield de buurtpolitie op vrijdagmorgen 4 september een extra (sensibiliserings)controle aan de bushaltes en het station met het oog op het respecteren van de COVID-19 maatregelen.

Hoewel iedereen – op een paar uitzonderingen na – zeer gedisciplineerd het mondmasker draagt, stelt de politie vast dat het respecteren van de ‘social distance’ in de bus tijdens de piekmomenten niet altijd haalbaar is! Daarom zijn mondmaskers een absolute must. De politie van Geraardsbergen/Lierde roepen daarom op om zeker het mondmasker correct te dragen, zowel in de bus als aan de haltes! Daarom zullen er vanaf volgende week verscherpte controles komen, zowel aan de haltes als in de bussen.

Moet ik een mondmasker dragen?
Als je ouder bent dan 12 jaar is het verplicht om een mondmasker te dragen. Je draagt het masker aan onze haltes, in de premetro, in de Lijnwinkel en op bus en tram. Zo zorg je voor de andere reizigers. Zolang de chauffeurs van de Lijn in een afgesloten stuurpost zitten, en dus voldoende afstand van je houden, moeten ze geen mondmasker dragen. Dat besloot de overheid onlangs (artikel 4 van het ministerieel besluit van 23 maart 2020). We vragen hen wel om het goede voorbeeld te geven en hun neus en mond zoveel mogelijk te bedekken.

X