Zottegem: Koekeloeren in de paperassen van ’t stad

In ’t kort enkele recente beslissingen van het Zottegemse schepencollege:

° Ter vervanging van het voertuig dat al sinds 2004 in dienst is en waarmee vooral de schrijnwerkers (dienst gebouwen) de weg opgingen, heeft het stadsbestuur een nieuwe milieuvriendelijkere bestelwagen op diesel met AdBlue aangekocht. Uit de stadskas was hiervoor 30.000 euro opzijgelegd.

° Het college van burgemeester en schepenen wil ook een nieuw mobiel podium aanschaffen en rekent dat dit zo’n 75.000 euro zal kosten. Vijf mogelijke leveranciers zullen aangeschreven worden voor een prijsofferte. Het mobiele podium kan ingezet worden bij allerlei culturele, sportieve of andere openluchtactiviteiten.

° Bij een recente inspectie door een technieker van de liftenfabrikant werd in het Administratief Centrum Sanitary de aanwezigheid van grondwater op de vloer van beide liftkokers (+ de aansluitende kelderruimte) vastgesteld. Teneinde de liften verder te kunnen gebruiken, werd bij hoogdringendheid beslist om de vloeren te laten injecteren en waterdicht maken.

° Het stadsbestuur heeft besloten om aan huurders van stedelijke infrastructuur die ingevolge de coronamaatregelen hun geplande activiteit (hebben) moeten afgelasten, als tegemoetkoming geen annuleringskosten aan te rekenen (normaal 20 % van het huurtarief). Ook krijgen die huurders de mogelijkheid om de datum van hun activiteit te behouden tot volgend jaar + 1 dag na die datum.