Foto: Carlos Verschueren van Group Verschueren overhandigt de sleutel van de nieuwe maaicombinatie aan schepen Pascal Rousseaux, bevoegd voor openbare werken en openbaar groen

Merelbeke: Nieuwe tractor met bermmaaier

Aangezien de bestaande maaicombinatie aan vernieuwing toe was, investeerde het Lokaal bestuur Merelbeke 250 470 euro in een nieuwe tractor met bermmaaier. De tractor voldoet aan de recentste emissienormen en is echt het neusje van de zalm op technisch gebied. De zeer wendbare arm maakt maaien op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. De bestaande aanhangwagen met afzuiging werd grondig gereviseerd, zodat de maaizuigcombinatie binnenkort kan worden ingezet voor de tweede maaibeurt, conform het Vlaams bermdecreet en het gemeentelijk bermbeheersplan.

“Het is een bewuste keuze van het lokaal bestuur om deze maaiwerken in eigen beheer te houden. Op die manier kunnen we flexibel werken en verzekeren we ons van een constante kwaliteit.”, verklaarde schepen van openbare werken en openbaar groen Pascal Rousseaux op 2 september ll., toen de leverancier hem de sleutels van de nieuwe maaicombinatie overhandigde.

X