Woonzorgcentrum Egmont: vanaf 14 september opnieuw onbeperkt bezoek

De stad Zottegem laat weten dat er vanaf 14 september opnieuw bezoek op de woning mogelijk is woonzorgcentrum Egmont. Zowel op weekdagen als tijdens het   weekend en dat op elk moment van de dag

“Dit is bijzonder goed nieuws van de bewoners van het WZC en hun familieleden”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).   “Sociaal contact en   menselijke warmte zijn van niet te onderschatten belang. Waakzaamheid blijft natuurlijk belangrijk, en we   nemen dan ook de nodige voorzorgen. Het bezoek kan nog niet helemaal zoals het vroeger was maar in   deze fase kunnen we bezoek op de woning veilig toelaten en de vereenzaming van de bewoners verder   vermijden. Wie op bezoek wil komen, zal dat kunnen met een gepersonaliseerde badge die nodig is voor de toegang   tot het Woonzorgcentrum. De badge kan afgehaald worden aan het onthaal, na registratie van de   gegevens van de bezoeker. Telkens deze persoon op bezoek komt, wordt het bezoek geregistreerd. Dit is   nodig voor contacttracing in geval van een mogelijke besmetting. Bezoekers moeten ook een mondmasker   dragen gedurende de volledige duur van het bezoek en regelmatig de handen wassen en ontsmetten.”    

“Het spreekt voor zich dat bezoek niet mogelijk is als je 14 dagen voorafgaand het bezoek symptomen   vertoonde of positief getest werd op het coronavirus. Ook vragen we om de woning niet te verlaten tijdens   het bezoek. Als je vragen hebt of het personeel wil spreken, kan je ze oproepen. Bewoners mogen wel   terug vrij naar buiten”, zegt schepen van sociale zaken en senioren Peter Vansintjan (CD&V). “We rekenen op ieders   verantwoordelijkheid om het WZC coronavrij te houden, en hopen dat de situatie gunstig blijft evolueren   zodat we deze nieuwe bezoekregeling voor lange tijd kunnen aanhouden.”  

Praktisch

De nieuwe bezoekregeling start vanaf maandag 14 september. Op voorhand een afspraak maken is vanaf   dan niet langer nodig maar wel dient de badge persoonlijk afgehaald te worden. Dat kan aan het onthaal op   maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur en op donderdag van 16 tot 18 uur.  

X