©Sophie Richez - De burgemeester van Ninove, Tania De Jonge

Stad Ninove legt tijdelijke sluiting op voor caf é Den Blompot

Burgemeester Tania De Jonge heeft vanmiddag caf é Den Blompot bij burgemeestersbesluit laten sluiten tot eind september. De voorbije jaren vonden er verschillende overlegmomenten en hoorzittingen plaats tussen de uitbaters en de stad, om de veiligheids- en overlastproblemen te bespreken. Er werden ook afspraken op papier vastgelegd, waaraan de uitbaters zich moesten houden. Na jaren van bemiddelen en sensibiliseren, stelde de politie vast dat Den Blompot de regelgeving en de afspraken blijft overtreden, en dus werd na een hoorzitting beslist om de zaak tijdelijk te sluiten. Na de sluitingsperiode volgt er een nieuw overleg.

Overlastproblemen

“Het is echt heel jammer dat we Den Blompot tijdelijk moeten sluiten. Dit zijn geen aangename beslissingen, want het is een populaire plek bij onze jongeren. We hebben dan ook alles geprobeerd om dit te voorkomen”, zegt burgemeester Tania De Jonge. “Maar de overlastproblemen slepen al jaren aan. Ook vóór corona hadden we al verschillende keren overleg met de uitbaters. De voorbije maanden heeft de politie bovendien moeten vaststellen dat de coronamaatregelen amper of niet opgevolgd werden; de klachten bleven toenemen. De politie heeft dit meerdere keren gemeld aan de uitbaters, maar zonder resultaat. We zijn zeker niet blind voor hun argumentatie, maar om de veiligheid van de bezoekers te garanderen in coronatijd, en de straat leefbaar te houden voor de buren, kunnen we niet anders dan het caf é tijdelijk te sluiten. Deze bestuurlijke maatregel was onvermijdelijk.”

X