Politie Geraardsbergen/Lierde haalt straatracer uit het verkeer!

De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde slaagde er woensdag 9 september 2020 in om een motorrijder, die al een tijd zorgde voor heel wat verkeersoverlast door zijn roekeloos en gevaarlijk rijgedrag, uit het verkeer te halen. De bestuurder had eerder reeds een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs opgelopen na drugs in het verkeer. Ook nu legde hij een positieve speekseltest af en kon hij geen geldige boorddocumenten voorleggen.

Straatracers, brokkenpiloten, wegpiraten… ook onze regio blijft er helaas niet van gespaard. Het aantal meldingen van bestuurders die veel te snel door de straten rijden, zowel overdag als ’s nachts, zijn niet min. Zowel het lokaal bestuur als politie Geraardsbergen/Lierde nemen deze meldingen ernstig en regelmatig wordt er toezicht gehouden door zichtbare én anonieme politievoertuigen. Helaas is het vaststellen van dit fenomeen niet altijd makkelijk. “Het probleem is dat deze straatracers meestal al weg zijn wanneer wij na een melding op de plaats arriveren. Hen op heterdaad betrappen is dus niet evident” verduidelijkt Jurgen De Smet, hoofd van de verkeersdienst.

Toch slaagde een motorrijder van de verkeersdienst er woensdag 9 september 2020 in om één van deze wegpiraten aan de kant te zetten. De bestuurder — tevens een motorrijder — was goed gekend bij de politie. “We hielden deze onbezonnen man reeds een tijdje in het oog. Hij scheurde met zijn motor door de straten tegen een veel te hoge snelheid, wat niet alleen een gevaar vormde voor andere weggebruikers maar ook zorgde voor geluidsoverlast” verduidelijkt Jurgen De Smet.

Politie Geraardsbergen/Lierde kent overduidelijk haar pappenheimers. De bestuurder kon geen enkel boorddocument voorleggen. Zijn motorfiets was noch ingeschreven noch verzekerd. Een geldig rijbewijs had hij niet én een speekseltest toonde aan dat hij onder invloed was van verdovende middelen, iets waarvoor hij in het verleden ook al werd bestraft! De man mag zich binnenkort gaan verantwoorden voor de politierechtbank. Zijn motorfiets werd alvast in beslag genomen.

Korpschef De Mets en burgemeester De Padt werden op de hoogte gesteld en zijn blij dat paal en perk werd gesteld aan het gedrag van deze motorrijder.

“Bijna dagelijks zijn er auto’s en brommers die aan een veel te hoge snelheid door onze straten scheuren en daarbij vaak trucjes uithalen. Dit zorgt voor heel wat overlast én vormt een groot gevaar voor omstaanders. Wij tolereren dit rijgedrag niet en roepen burgers dus op om niet te twijfelen en onze lokale politie te contacteren indien men roekeloos rijgedrag of vormen van straatraces vaststelt!”  aldus de korpschef.

X