dames vgo oosterzele

Damesvoetbal floreert in Oosterzele

Met twee elftallen in nieuwe competitie

Vorig seizoen startte de pas opgerichte damesploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele in derde provinciale, de club draaide van meet af aan mee in de top. De machine liep gesmeerd. En zie, wat de kersverse damesploeg presteerde was ronduit schitterend. Het knap seizoen (jammer genoeg onderbroken door corona) werd bekroond met een promotie naar tweede provinciale. Het debuut in derde provinciale was geen ‘lucky shot’. Integendeel, de Oosterzeelse damesploeg werd d é revelatie van het seizoen 2019 — 2020. Een dikke proficiat, dames. Het damesvoetbal floreert in Oosterzele. Naast een damesploeg in 2 de provinciale start Voorwaarts Gijzel Oosterzele in het nieuwe seizoen ook met een damesploeg in derde provinciale. De dames vinden de weg naar het VGO —terrein, Hogeveld in Oosterzele. De toekomst van het damesvoetbal in Oosterzele oogt rooskleurig. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
De trainingsarbeid van coach Marijke De Rouck (T1) wierp vruchten af. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft met de gebleven kern en de nieuwkomers een ideale mix van speelsters waarmee het alles kan brengen, van spelen uit de omschakeling tot dominant voetbal. Ook in het nieuwe seizoen willen de dames in tweede en derde provinciale voor mekaar wroeten. Uitgaan van het geloof in eigen kunnen. De dames willen een droomstart nemen, attractief voetbal brengen, een top vijf plaats, een eindrondeticket,…ziedaar de ambities van de sportieve VGO — dames.
VGO- er in hart en nieren Jan Schuddinck: ‘Nadat duidelijk was dat onze dames onmiddellijk gingen promoveren van 3 de naar 2 de provinciale, en dit in het eerste jaar VGO ladies, werden wij gecontacteerd door Filip Vermeulen. Hij heeft als oud – speler en jeugdtrainer het VGO – bloed in de aderen. Zijn dochter speelt bij een team van AA Gent ladies en ging kampioen spelen in 1 ste provinciale. Filip had daar tijdens het seizoen ook de fakkel als trainer overgenomen. Het team mocht niet overgaan naar nationale reeksen omdat AA Gent daar al één of meerdere teams spelen heeft. Door de promotie naar 2 de provinciale, de veelbelovende toekomst van het damesvoetbal in Oosterzele,   waren een zevental speelsters bereid om bij ons te komen voetballen. Uiteraard wouden we onze huidige kern niet vergeten die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat het damesvoetbal in Oosterzele terug op de kaart gekomen is’, zegt Jan Schuddinck met veel overtuiging. ‘Na een aantal gesprekken met de dames is de knoop doorgehakt om voor een heel sterk team te gaan in 2 de provinciale en opnieuw voor de oppergaai te gaan. The sky is the limit’, glimt Jan Schuddinck. De B — ploeg zal starten in derde provinciale. Het zijn dames die voor het eerst komen voetballen, anderen komen voor de fun, ook dames die door (werk)omstandigheden minder kunnen trainen of spelen. En belangrijk, ook voor de sfeer, de vriendschapsbanden,…Ze zijn terechtgekomen bij een familieclub bij uitstek, één h éél gezellige club, h éél familiair, zeg maar het wordt één grote familie. ‘De sfeer bij VGO is bijzonder, slechts een drietal speelsters verlieten de club, twee zijn gestopt en één speelster gaat om praktische redenen bij een team in het Gentse spelen. Er zijn een hele resem inkomende transfers en we zijn fier dat hier een aantal Oosterzeelse dames de rangen komen vervoegen, zoals Lies Hofman en Anke Vermeulen. Nog steeds hebben dames interesse voor de Oosterzeelse damesclub. Marijke De Rouck blijft T1 van de A — ploeg, ze wordt geassisteerd door Filip Vermeulen (T2), Glenn Timmerman (speler A kern) coacht de B — ploeg. De B-ploeg gaat de thuiswedstrijden afwerken op zondagvoormiddag 11 u. De A-ploeg staat voorlopig gepland op zaterdagnamiddag, zodra de verlichting in orde is zou dit verschuiven naar vrijdagavond.
Goede start nemen
De VGO — dames willen in hun eerste wedstrijd op vrijdag 25 september om 20 u in Elene/ Grotenberge (A — ploeg) en in Gavere/Asper (B — ploeg) al voluit voor de drie punten gaan. De doelstellingen zijn menens. Beide teams willen meteen de toon zetten. ‘De eerste weken bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele voelden als thuiskomen’, laten de nieuwkomers weten. Alleszins een verheugende vaststelling. De A- en B-ploeg stappen gemotiveerd de nieuwe competitie in. Het dynamische is groot en wordt in alle werkgroepen gepompt. Heel wat nieuwkomers verrassen in aangename zin en bewijzen wat ze in hun mars hebben. Op vrijdagavond 25 september het verschil maken tegen Elene/Grotenberge en Gavere/Asper zou alvast leuk meegenomen zijn. Doel: als een eendrachtig team door de competitie razen. Gans de VGO — entourage kijkt er vol verwachting naar uit. Het vertrouwen is groot. Echte teamspeelsters met een uitstekende mentaliteit en ook de nieuwkomers zijn bereid hard de werken voor hun nieuwe club. Veel succes, dames.       Reporter 17
X