Uitslaande brand in de Zavelstraat vernielt het dak van een woning


Geraardsbergen/Overboelare. In de vooravond brak een brand uit in de Zavelstraat te Overboelare. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds door het dak. De oorzaak ligt vermoedelijk bij werken die aan het dak werden uitgevoerd. volgens burgemeester Guido De Padt (Open Vld) waren werklieden roofing aan het branden. Na een poosje smeulde het houten gebinte van het dak. De brand verspreidde zich snel en na een poosje sloegen de vlammen door het dak. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en konden erger voorkomen. E én van de bewoners van het huis werd bevangen door de rook en werd door de hulpdiensten afgevoerd. Burgemeester De Padt was ter plaatse om de slachtoffers een hart onder de riem te steken en voor de nodige ondersteuning te zorgen. Burgemeester De Padt: ‘Het gezin kan terecht bij familie in de buurt, waar ze kunnen verblijven tot wanneer het huis weer bewoonbaar is.’ Het dak is volledig vernield en op de benedenverdieping is er waterschade. Later werd een tweede persoon door de hulpdiensten afgevoerd. Hij werd eveneens bevangen door de rook.

Julien Borremans

X