N-VA Zottegem vraagt maatregelen om terrassen ook deze winter open te houden

N-VA Zottegem zal op de komende gemeenteraad vragen om winterterrassen toe te laten

Na maandenlange sluiting mochten horecazaken beperkt weer openen. Een ramp, want heel wat caf és en restaurants zijn te klein om een rendabele capaciteit mogelijk te maken.

Om die opgelegde beperking te compenseren, gaf het stadsbestuur van Zottegem de toestemming om de terrassen uit te breiden en werd de terrasbelasting voor dit jaar   kwijt gescholden.

N-VA Zottegem zal tijdens de   komende gemeenteraad voorstellen om de geldende maatregelen te verlengen en over de winterperiode te tillen rekening houdend met specifieke noden die zich stellen en met ook een bijzondere aandacht voor inrichting en de netheid van de terrassen.

“Het is nog niet zeker dat de coronamaatregelen tot het voorjaar van 2021 verlengd zullen worden, maar we moeten daar wel op voorbereid zijn. Daarom is het een goed idee om de afspraken met de Zottegemse horeca over de terrasuitbreidingen ook te laten doorlopen. Zo geven we de horeca de kans om de schade die ze tijdens de lockdown hebben geleden, enigszins te  recupereren”, zegt toekomstig gemeenteraadslid Samuel Paul.

X