Brouwerij Roman valt in de prijzen op de World Beer Awards

Donderdag 10 september zijn de winnaars bekendgemaakt van de prestigieuze bierwedstrijd ‘World Beer Awards’.  Bieren worden er blind geproefd door een jury, bestaande uit internationale bierexperts. De oudste familiebrouwerij van Belgi ë  mag  delen in de feestvreugde met 3 prijzen.

In de drukbezette categorie van blonde bieren is er een gouden award voor Ename Pater. Lode Roman licht toe: “De bekroning van Ename Pater is voor ons extra bijzonder omdat we met een lager alcoholvolume (5,5%) toch een zeer smaakvol blond bier brouwen dat zijn mannetje staat tussen zwaardere blonde bieren.” Verder vallen ook beide BIO speciaalbieren van Adriaen Brouwer in de prijzen: goud voor Adriaen Brouwer Oaked (categorie wood aged) en brons voor Adriaen Brouwer Tripel (categorie tripel). “Dit is een herbevestiging van onze kwaliteit, want ook vorig jaar wonnen deze bieren al prijzen. In de groeiende vraag naar zowel speciaalbier met lagere alcoholvolumes als BIO speciaalbier hebben we duidelijk onze plaats ingenomen.” vult Carlo Roman aan. Ook Delhaize gelooft in de waarde van de Adriaen Brouwer BIO speciaalbieren en heeft een exclusiviteit om de bieren in hun supermarkten te verkopen.

“Uiteraard is het leuk om erkenning te krijgen voor het harde werk” besluiten bestuurders Lode en Carlo Roman.  “De coronacrisis heeft ons stevig geraakt, dus doet het extra deugd om bevestiging te krijgen dat onze speciaalbieren tot de wereldtop behoren. Dit is absoluut een opsteker voor ons en alle collega’s van Brouwerij Roman”.

 

X