Strapdag in de Zonnewijzer (Munkzwalm)

Op vrijdag 18 september kwamen op Basisschool De Zonnewijzer heel wat leerlingen te voet of met de fiets naar school ter gelegenheid van de Strapdag. De campagne is een vast onderdeel van de Week van de Mobiliteit. De doelstelling is enerzijds benadrukken dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en laagdrempelig is. Anderzijds wordt er meer ruimte gevraagd voor stappers en trappers in de schoolomgeving.

Een aantal parkeerplaatsen op de schoolparking kregen ’s morgens tijdelijk een andere invulling. Er werd een ontmoetingsruimte gemaakt waar ouders gezellig een kop koffie of een glaasje fruitsap konden drinken, de kinderen konden ondertussen loopklossen en touwtje springen. Op een krijtbord kon iedereen zijn boodschap voor dit initiatief kwijt. Op deze manier kwam er meer ruimte voor beweging en ontmoeting, 2 belangrijke voorwaarden voor een kindvriendelijke en gezonde schoolomgeving.

X