Leerlingen GO! Atheneum Herzele leren gebarentaal

De leerlingen van 3 economie talen en 3/4 wetenschappen-talen van het Atheneum Herzele werden afgelopen week in een wel heel bijzonder talenbad ondergedompeld. Er werd hen immers in het kader van de lessen vakoverschrijdend project, die de eerste weken van het schooljaar in het teken staan van ‘communicatie’, een les gebarentaal voor dummies aangeleerd door autodidact Jana Schepens.  

“Zo ondervonden ze aan den lijve dat gebarentaal een échte taal is, met zijn eigen bouwstenen. Daarnaast maakten de leerlingen kennis met de verschillende dialecten en leerden ze dat elk land zijn eigen gebarentaal heeft”, lichten de organiserende leerkrachten enthousiast toe.

De leerlingen kregen ook al snel het handalfabet onder de knie, leerden hun eigen naam spellen en bedachten een naamgebaar voor zichzelf en hun klasgenoten.”

X