Cineclub Lucifer start seizoen met Buster Keaton en Live Piano

Meneer Corona maakte in maart abrupt een einde aan het lopende seizoen van Cineclub Lucifer. Op 7 oktober pikt de Ninoofse filmclub de draad weer op. Met een klassieker van bijna honderd jaar oud. En live muziek.

‘The General’ vertelt het verhaal van treinmachinist Johnnie Gray tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1864). Uitgerekend op de dag dat zijn verloofde Annabelle, per toeval, de trein neemt waarin Johnnie aan het werk is, wordt de  trein gekaapt. Kan Johnnie zijn lief, de trein én het leger van Tennessee redden? ‘The General’ is  een komische ‘stille’ film uit 1926. Hij geldt als het  meesterwerk van regisseur Buster Keaton, die zelf de hoofdrol speelt, inclusief alle spectaculaire stunts. Pianiste Hilde Nash begeleidt de stille film met live improvisaties en componeert ter plekke nieuwe muzieklijnen in dienst van ‘The General’.

 De daaropvolgende maanden presenteert Cineclub Lucifer een recente kwaliteitsfilm, een zinderende film van langer geleden of een onbekende filmparel uit een ver-weg-land. Ook enkele films, die voor de zomer onder het hakmes van Mevrouw Corona zijn gesneuveld, werden weer opgevist. Voor aanvang van elke film zorgt een lid van de filmclub voor een inleiding.

Cineclub Lucifer ‘speelt’ in principe elke eerste dinsdag van de maand. De openingsfilm op woensdag 7 oktober is al meteen een uitzondering. Elke film start om 20.00 uur (inleiding om 19.45 uur). Alle films worden vertoond in CC De Plomblom, Graanmarkt 12, 9400 Ninove.

Praktische informatie

‘The General’. Regie:  Clyde Bruckman & Buster Keaton  (VS, 1926 – 107‘). Met live pianobegeleiding door Hilde NashWoensdag 7 oktober om 20.00 uur (inleiding om 19.45 uur) in CC De PlomblomToegang: 6 euro; jongerentarief (-24 jaar): 4 euroOntdek het volledige filmseizoen op de facebookpagina van Cineclub LuciferInfo:  cineclublucifer@gmail.com

  • ‘The General’. Regie:  Clyde Bruckman & Buster Keaton  (VS, 1926 – 107‘). Met live pianobegeleiding door Hilde Nash
  • Woensdag 7 oktober om 20.00 uur (inleiding om 19.45 uur) in CC De Plomblom
  • Toegang: 6 euro; jongerentarief (-24 jaar): 4 euro
  • Ontdek het volledige filmseizoen op de facebookpagina van Cineclub Lucifer
  • Info:  cineclublucifer@gmail.com
X