Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Betalend parkeren voortaan ook mogelijk met muntstukken


Geraardsbergen. Verschillende digitale parkeerautomaten in het centrum van Geraardsbergen werden uitgerust met de optie om met muntstukken te betalen. Hierdoor hebben inwoners en bezoekers van onze stad de mogelijkheid om – naast de kaart, sms of app — ook cash te betalen. Deze uitbreiding is er gekomen op vraag van de handelaars en de bezoekers van het stadscentrum. E én jaar na het invoeren van het nieuwe parkeerbeleid werd een evaluatiemoment ingebouwd en werden een aantal aanpassingen doorgevoerd.

Vanaf 1 oktober is het zo mogelijk om aan 3 parkeerautomaten cash te betalen: eentje op het Stationsplein, eentje op de Markt en een andere in de Gasthuisstraat.

“Uit de recente bevraging blijkt dat de vraag naar cash betalen, vooral bij de iets oudere bezoekers van het centrum, blijft leven. Enerzijds denken we dat het cash betalen op lange termijn en in de huidige omstandigheden minder relevant zal worden, maar anderzijds willen we wel tegemoet komen aan deze vraag,” zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont. “Het is belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in onze handelscentrum.”

Ook het gebruik van sms-parkeren en het registreren via de app wordt eenvoudiger.   Voortaan moeten gebruikers het individuele nummer van de automaat niet meer ingeven, de code GRB volstaat.

Betalen via sms of app, hoe doe je dat nu?

  • Stuur een sms naar 4411 met als inhoud: GRB + spatie + nummerplaat.
  • Je parkeersessie eindigen? Stuur Q naar 4411.
    Het bedrag wordt automatisch verrekend via je telefoonabonnement.
  • Tansactiekost:  0,15 euro per verzonden/ontvangen bericht, 0,15 euro per bevestiging via sms (dit kan uitgeschakeld worden door C1 te sturen naar 4411).

X