Rotaract Zottegem steunt ‘Stop Parkinson Walk’

Op maandag 5 oktober zakten de leden van Rotaract Zottegem af naar Doornik voor het overhandigen van een cheque aan de organisatie van ‘Stop Parkinson Walk’.

Dankzij het verkopen van bierpakketten, verzamelden ze in enkele weken tijd €2000 die integraal naar dit goed doel ging. Mede dankzij de steun van Brouwerij Roman, De Hoevebrouwers, Cash a Blancke en Rotary Zottegem was het mogelijk een betaalbaar en gevarieerd bierpakket samen te stellen en aan te bieden aan de buitenwereld.

De ziekte van Parkinson treft maar liefst 35.000 Belgen en meer dan 7 miljoen mensen wereldwijd maar blijkt geen prioriteit te zijn voor grote farmabedrijven. ‘Stop Parkinson Walk’ is een initiatief gestart door Ivo De Bisschop, zelf sinds enkele jaren parkinsonpati ënt. Door het afstappen van de Belgische grens in 49 dagen tijd, wil de organisatie geld inzamelen om fundamenteel onderzoek binnen de behandeling van de ziekte van Parkinson te steunen. Op zaterdag 10 oktober zullen Ivo en zijn metgezellen aankomen in Oostende en de tocht van maar liefst 1.500km vervolledigd hebben. Steunen kan nog steeds op:
https://stopparkinson.be/