Herdenkingsmoment voor alle inwoners die gestorven zijn tijdens de coronacrisis

'Stilstaan bij wat ons overkomen is.'


Geraardsbergen. ‘Corona heeft ons allen geschokt,’ zegt burgemeester Guido De Padt (Open Vld), ‘Daarom leek het ons gepast om een moment te kiezen om stil te staan bij wat ons is overkomen en een Reveil, een ingetogen herdenking, te organiseren.’ ‘Bij afscheid horen rites, een knuffel, samenzijn en verhalen delen over onze dierbaren. Maar door corona is dit niet of zeer beperkt toegelaten. Met Reveil willen  we samen met burgers onze rouwcultuur warmer maken: met muziek, po ëzie en levensverhalen.’

Naar aanleiding van de coronacrisis heeft het stadsbestuur, een herdenkingscommissie samengesteld waar ook Stephan De Prez, Rudy Frederic,  Ilse Roggeman,   Emma Van Der Maelen en Edwine Willekens deel van uitmaken. Burgemeester Guido De Padt: ‘We beseffen dat we nog middenin de crisis zitten. Ons pijnlijk verhaal is spijtig genoeg nog niet ten einde. we weten niet goed wat er nog komt. Zeker is dat we er met z’n allen alles aan doen om het virus te bestrijden.’    

Er zullen ook troostplekken in verschillende dorpen en een herdenkingsmonument worden opgericht. ‘Zeker voor dat laatste is het nog veel te vroeg’,  zegt burgemeester Guido De Padt. De Reveil zal plaatsvinden op het stedelijk kerkhof op 1 november van 17u tot 18u. Wegens de coronamaatregelen zal het aantal toeschouwers beperkt worden tot 100 inwoners. Vooraf inschrijven is dus verplicht.

Inschrijven kan op de dienst cultuur, telefonisch 054 43 72 88 (tijdens kantooruren) of via e-mail cultuur@geraardsbergen.be