Herstel van verbindingsweg tussen Ophasselt en Vloerzegem. Overboelare staat ook op de agenda.


Veilige natuurverbinding hersteld tussen Ophasselt en Vloerzegem


Geraardsbergen. Goed nieuws in verband met de trage wegen in Geraardsbergen. Tussen deelgemeente Ophasselt en Vloerzegem is de dorpsverbinding via de Kollenhoek en de Varingstraat hersteld. Daarnaast heeft Armand Matthijs — woordvoerder van Rebus vzw — een verzoekschrift neergelegd tot het opleggen van last tot herstel in toepassing van artikel 42 van het decreet gemeentewegen van 3.5.2019 voor het herstel van de voetweg tussen Pol Antheunisstraat 21-27 en het ‘Kaatsplein’-autoparking  langs de Groteweg te Overboelare.

Armand Matthijs blijft strijdvaardig: ‘Nochtans blijven, nu nog meer dan ooit, de noden groot om te zorgen voor gezonde en veilige verplaatsingen, zorg voor klimaat en sterke voedselwinning. En zonder respect voor elkaar en de toepassing van wetgeving komen we ook niet echt samen vooruit.’

Beweging- en sportproject Rebus vzw organiseert een heuse wandeling ter ondersteuning van de trage wegen. Afspraak op zondag 18 oktober om 10 uur  aan het snijpunt Kollenhoek-Alfonslaan in Ophasselt voor een leuke tocht van tweetal uren.

Julien Borremans