(Zoveelste) ongeval Bijlokestraat Zottegem

Niettegenstaande op vele kruispunten in Zottegem de ‘voorrang van rechts’ nu ook op het wegdek staat geschilderd blijft het oppassen geblazen. Ook vrijdagavond was er opnieuw een typisch voorrang-van-rechts ongeval op de Bijlokestraat richting Colruyt. Er vielen geen gewonden, maar beide wagens liepen flink wat blikschade op.

Hoewel het bekend is dat men daar bij elke zijstraat voorrang moet verlenen wanen vele automobilisten zich hier op een voorrangsweg”, klinkt het bij buurtbewoners. “Het risico dat er iemand van rechts uit de wijkstraten komt gereden is immers niet groot, denken ze.” Bewoners van de Bijlokewijk geven aan dit al lang aan te klagen en op hun hoede te zijn, al schrijft de wegcode niet voor dat een voorrang hebbend voertuig proactief zou moeten reageren op een gebeurlijke miskenning van de voorrang van rechts. De politie controleert regelmatig op snelheid maar ook dit mocht deze keer niet baten. Over de voorrang van rechts werd al heel wat geschreven. Tegenstanders willen er vanaf, voorstanders zijn er blij mee omdat het een snelheidsremmend effect kan hebben.