75 nieuwe coronabesmettingen in Zottegem

De voorbije twee weken waren er 75 nieuwe coronabesmettingen in Zottegem. Onze stad bevindt zich hiermee ver boven de gevarenzone zoals vastgelegd door de federale instelling Sciensano.

Belangrijk

  • De alarmdrempel ligt op een incidentie van 20. Om die te toetsen wordt het aantal nieuwe besmettingen van de voorbije dagen ge ëxtrapoleerd naar een inwonersaantal van 100.000.  Zottegem  bijvoorbeeld tel  26.700  inwoners. Ge ëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners worden de 75  geregistreerde besmettingen van de voorbije 14 dagen omgezet naar  281. En dat is een pak meer dan de toegelaten zogenaamde ‘incidentie‘ van  20.
  • Het aantal bevestigde besmettingen geeft  slechts een indicatie geeft van de omvang van de epidemie. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger. Bovendien wordt er momenteel meer getest dan in de periode maart/april
  • Ook niet onbelangrijk. De nieuwe cijfers van  Sciensano  worden elke dag geüpdatet, maar komen naar verluidt met een vertraging van 2 dagen