75 nieuwe coronabesmettingen in Zottegem

De voorbije twee weken waren er 75 nieuwe coronabesmettingen in Zottegem. Onze stad bevindt zich hiermee ver boven de gevarenzone zoals vastgelegd door de federale instelling Sciensano.

Belangrijk

  • De alarmdrempel ligt op een incidentie van 20. Om die te toetsen wordt het aantal nieuwe besmettingen van de voorbije dagen geëxtrapoleerd naar een inwonersaantal van 100.000. Zottegem bijvoorbeeld tel 26.700 inwoners. Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners worden de 75  geregistreerde besmettingen van de voorbije 14 dagen omgezet naar 281. En dat is een pak meer dan de toegelaten zogenaamde ‘incidentie‘ van 20.
  • Het aantal bevestigde besmettingen geeft slechts een indicatie geeft van de omvang van de epidemie. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger. Bovendien wordt er momenteel meer getest dan in de periode maart/april
  • Ook niet onbelangrijk. De nieuwe cijfers van Sciensano worden elke dag geüpdatet, maar komen naar verluidt met een vertraging van 2 dagen

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X