Sluit aan bij Buurt Informatie Netwerk Balegem

Gratis en digitaal

De sensibiliseringscampagne voor inbraakpreventie,   1dagniet 2020, vindt plaats van

19 tot en met 25 oktober, met de Europese dag op woensdag 21 oktober. Het is de zevende editie, maar in   de huidige omstandigheden gaat ze vooral digitaal via sociale media. ‘Wij hebben graag dat alle dagen inbraakvrij zijn. Daarom herhalen we ons aanbod aan alle nog niet aangesloten inwoners van Balegem om aan te sluiten bij ons Buurt Informatie Netwerk Balegem. U vindt inbraakpreventietips op de folfer en de website: https.//www.1dagniet.be/preventietips/’, melden Luc De Rocker en Antoine De Smaele, verantwoordelijken BIN Balegem. (R17, foto DDL)

Dat kan gratis en digitaal via deze link:  https://forms.gle/FRHKQjUfqdwcEjVn9 Vul uw e-mailadres correct in. U krijgt dan dadelijk een eerste bevestigingsmail waardoor u de ingevulde informatie kan controleren. Daarna krijgt u een definitieve mail om te melden dat uw inschrijving in orde gebracht is. Op dit moment telt BIN Balegem 125 leden. Het doel van het netwerk is om inbraken te voorkomen door een effici ënte samenwerking met de politie en de oplettendheid en het veiligheidsgevoel onder burgers te vergroten. Aarzel daarom niet om verdachte zaken en personen te melden op nummer 101. Ook als u niet aangesloten bent bij het netwerk, kunnen uw tips waardevol zijn! Als de oproepcentrale het noodzakelijk acht en afhankelijk van de ernst van de situatie, krijgt ieder BIN-lid bij inbraken of inbraakpogingen een ingesproken bericht met een waarschuwing via de telefoon.  U kan kiezen of u ook ’s nachts een gesproken melding wil krijgen of niet. Bij een melding ’s nachts kan u best in huis blijven en de lichten in en om het huis ter afschrikking aansteken. U krijgt sowieso ook een computerbericht met de ingesproken melding. Dat kan u openen op het moment dat u het wenst. We proberen de meldingen ook zo snel mogelijk te publiceren op Hoplr Balegem, een besloten sociaal netwerk met bijna 600 leden. Meer info is te krijgen bij de verantwoordelijken voor BIN (Buurt Informatie Netwerk) Balegem, Antoine De Smaele (algemene info)

Vosbroekstraat 3

9860 BALEGEM

0495 23 25 00

Luc De Rocker (digitale info)
Huckerstraat 20
9860 BALEGEM
09 362 05 19