Doortocht Ronde van Vlaanderen met veiligheidszones zonder publiek

Tijdens de doortocht van de Ronde Van Vlaanderen vandaag in het centrum van Zottegem heeft de stad Zottegem veiligheidszones ingesteld waarin geen publiek wordt toegelaten. Een beslissing na een oproep van organisator Flanders Classic om de wedstrijd dit jaar niet langs het parcours te volgen, maar op TV of de Sporza app.

Burgemeester Jenne De Potter heeft na advies van Veiligheidscel beslist dat er een veiligheidszone type 1 wordt ingericht die zich uitstrekt als volgt:

  • Lippenhovestraat de volledige kasseistrook vanaf het kruispunt met de Lippenseweg
  • het Romeins Plein
  • de Paddestraat tot en met het kruispunt met de Ruddershovestraat.

In deze veiligheidszone wordt geen publiek toegelaten. Bewoners kunnen de wedstrijd uiteraard aan hun deur bekijken. Burgemeester De Potter verduidelijkt: “We stellen vast dat ook de hellingen in de Vlaamse Ardennen verboden worden voor het publiek en willen vermijden dat grote groepen supporters afzakken naar onze twee mooie kasseistroken. Normaal zijn we dolenthousiast dat supporters massaal de weg vinden naar onze stad en doen we er dan ook alles aan om Paddestraat en Lippenhovestraat te promoten. Deze editie van de Ronde Van Vlaanderen is evenwel totaal anders. Publiek in dikke rijen dicht op elkaar is iets wat we nu echt niet willen zien. De gezondheid van eenieder primeert, vandaar deze beslissing die het algemeen belang vooropstelt. Waarschuwingsborden op de invalswegen zullen de bezoekers inlichten van de maatregel en de politie zal op de fiets en met de moto toezicht houden.”

De organisatie roept gezien de huidige gezondheidstoestand in Belgi ë op om de wedstrijd thuis te volgen. Daarom werd er ook beslist om geen parcoursinformatie vrij te geven.