Nieuwe bezoekersregeling in woonzorgcentrum De Vlamme. Alle bewoners testen negatief

Woonzorgcentrum De Vlamme in Zottegem hanteert gezien de huidige corona-opstoot een nieuwe bezoekersregeling. Bij een corona-testing op donderdag 15 oktober bleken alle residenten negatief. Twee medewerkers werden positief getest en onmiddellijk van de werkvloer verwijderd. “De twee werknemers hebben voor alle duidelijkheid geen hoog-risico contact gehad met de residenten”, benadrukt directeur Dieter Opdecam.

Nieuwe bezoekersregeling

“Naar aanleiding van de huidige besmettingsgraad in de regio/ Belgi ë opteren we in samenspraak met onze CRA (coördinerend raadgevend arts) om onze bezoekregeling aan te passen:”

  • Kamerbezoeken kunnen onbeperkt door 2 bezoekers, aangeduid door de resident zelf. (voorheen 4 )
  • Andere bezoeken zijn eveneens welkom maar dit in de leefruimte. Deze kunnen geboekt worden via de bezoekersapplicatie Cubigo. www.planmijnbezoek.be

Het blijft alert en waakzaam zijn om het virus uit de woonzorgcentra te houden. “Al de voorzorgsmaatregels moeten blijven gerespecteerd worden”, aldus Opdecam

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht gedurende het volledige bezoek wat het nuttigen van eten en drinken dus ook niet toelaat.
  • Toepassen van een regelmatige handhygi ëne in onze voorzieningen.
  • We vragen u ook om de veilige afstand van 1,5m steeds te respecteren.
  • Kom niet op bezoek indien u in de voorbije 14 dagen symptomen van COVID-19 heeft vertoond.
  • Kom niet op bezoek wanneer u met iemand in contact bent geweest die positief testte.

“Ook al was het donderdag een drukke dag, vonden we het erg belangrijk om even stil te staan bij de lopende actie van ‘kom op tegen kanker’. Al onze personeelsleden dragen in dit kader het gele lintje als teken van solidariteit en om mensen die vechten tegen deze ziekte te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Daarnaast werden voor alle medewerkers een aantal digitale en ondersteunende infosessies en initiaties aangereikt. Ik wil iedereen enorm bedanken: familie, residenten, medewerkers,…voor de eindeloze inzet in deze bizarre periode. Dankzij hen bekomen we een mooi testresultaat!”