Gerdy Meulenyzer uit Zottegem wint fotowedstrijd

Unieke zwart / wit foto van Stokerij Van Damme bekroond

In Bib Scheldewindeke werd de winnaar bekend gemaakt van de fotowedstrijd ‘Beeldig Balegem’. The winner is…Gerdy Meulenyzer uit Zottegem. Hij kiekte een foto in de Stokerij Van Damme in Balegem. Hij pakte verrassend uit met een zwart / wit foto genomen op de binnenkoer van Stokerij Van Damme. De foto van Gerdy kreeg veruit de   meeste stemmen. Een origineel en knap werk. Zijn foto toont in een reflectie van het raam het typische beeld van een binnenkoer van de boerderij. Hij koos voor een zwart/wit foto om zijn beeld kracht bij te zetten. Op een originele manier gebruikt hij de weerspiegeling in het raam om zijn beeld op de gevoelige plaat vast te leggen’, zo klinken de lovende woorden. Een mooi gebaar van Gerdy, hij gaat de foto schenken aan de familie Lampaert, die onlangs afscheid moest nemen van Ludo Lampaert, landbouwstoker en zaakvoerder Stokerij Van Damme, die op 7 september jl. levenloos werd aangetroffen in de Diepestraat Balegem. Gerdy wil in deze moeilijke periode de familie een hart onder de riem steken en hen veel moed inspreken. (Reporter 17, foto’s DDL, bib)
Balegem bestaat 900 jaar. IOED Erfgoed Viersprong, Bib Scheldewindeke en Toerisme Oosterzele deden een warme oproep om de mooiste, verrassendste plekjes van Balegem te kieken en deel te nemen aan de zomerfotowedstrijd naar aanleiding van 900 jaar Balegem. Iedereen kon gratis deelnemen. De foto’s moesten wel genomen worden in de deelgemeente Balegem. Alle deelnemers brachten het landelijke Balegem op knappe wijze in beeld. Pareltjes om te koesteren. Uit de inzendingen koos de jury 15 laureaten. De rechtvaardige rechters van IOED Viersprong, bib en dienst toerisme vonden dat Nathalie Stroobant, Roselinde Van Caeneghem, Kristof Vanderhasselt, Elsie Claessens, Winne Caemaert, Claudine Van De Sijpe, Danny De Lobelle, Florent Baele, Gerdy Meulenyer, Guido De Vos, Hedwig D’Haeseleer, Imelda Van De Noortgate, Roos Coppens, Liesbeth David en Werner Paret de mooiste foto’s inzonden. Doel was het onroerend erfgoed in Balegem op een originele manier in the picture te plaatsen. De 15 laureaten brachten het Station, Klepmolen (3), Pastorie, Zonsopgang, Windekemolen (2), Hof ten Koekenboot, Kapel Issegem, Stokerij Van Damme, Sneeuwlandschap, Station Balegem Dorp, Station Balegem Zuid, Landschap schitterend in beeld. Iedereen kon tot 11 oktober 2020 stemmen op zijn favoriete foto. Gerdy Meulenyzer werd met grote voorsprong de winnaar van de fotowedstrijd. Een mooie erkenning voor de Zottegemse amateurfotograaf. Hij ontving uit handen van schepen Orville Cottenie zijn prijs, een etentje in De Soetekoeke. Proficiat, Gerdy. Er was ook een attentie voorzien voor één van de stemmers, Jan Keytman werd de gelukkige winnaar. IOED Viersprong, Bibliotheek en Dienst Toerisme Oosterzele en schepen van Erfgoed Orville Cottenie danken van harte alle deelnemers aan de fotowedstrijd ‘Beeldig Balegem’.     Reporter 17