Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Man urineert op kruispunt en moet overmeesterd worden

Zaterdagochtend moest de politie ter hoogte van kruispunt ’t Schipken in Sint-Lievens-Esse bij Herzele een man uit Brakel overmeesteren die door het dolle heen was.

Het waren buurtbewoners die hulpdiensten hadden verwittigd. De man dwaalde al een tijdje al roepend in de buurt rond en het werd gevaarlijk toen hij post vatte op het kruispunt en begon te urineren. Hij reageerde telkens agressief, met roepen en slaan tot gevolg, toen de hulpdiensten verschillende malen probeerden hem tot kalmte aan te manen en dus zat er voor de politie niets anders dan stevig in te grijpen de man te overmeesteren.

X