Dagelijkse toename van 30 besmettingen per dag in Geraardsbergen.


Geraardsbergen. De voorbije week kwamen er dagelijks 30 besmettingen in Geraardsbergen bij. De laatste drie dagen nam het aantal COVID-19-besmettingen met 74 eenheden toe. In totaal zijn er reeds 710 besmettingen in de Oudenbergstad geteld. In de omliggende gemeenten is het beeld ongeveer hetzelfde, met als uitschieter Ninove waar er de afgelopen week dagelijks 35 mensen besmet raakten. De teller van het totaal aantal besmettingen staat daar op 1.316.

In Geraardsbergen komen er de laatste drie dagen gemiddeld 25 besmettingen bij. Daarmee doet Geraardsbergen — alle verhoudingen in acht genomen — niet slechter dan de omliggende steden en gemeenten. Het daggemiddelde van vorige week bedraagt in Galmaarden 10, in Herzele 24, in Brakel 14, in Lierde 6 en in Zottegem 25. Uitschieters zijn Lessen (27) en Ninove (35).

De teller van het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie staat in de Oudenbergstad op 710. Ninove doet het met 1.316 besmettingen een stuk slechter. In Zottegem zijn er 574, in Herzele 457 en Lessen telt een totaal van 653 besmettingen.

Het reproductiegetal in Geraardsbergen staat op 1,08. Dat wil zeggen dat de toename van het aantal besmettingen stagneert.

Julien Borremans