Elf gesneuvelden uit Michelbeke worden herdacht in het kerkportaal

In de  SintSebastiaankerk in Michelbeke  staat een mooie vitrinekast met elf beeldjes. Elk beeldje stelt een gesneuvelde soldaat uit Michelbeke voor. Tijdens WO I zijn er immers 11 jongens uit Michelbeke gesneuveld.   

De beeldjes lagen enige tijd terug nog in Ieper.  Bijna vier jaar lang hebben tienduizenden mensen overal in het land beeldjes in klei gemaakt voor het project CWRM (Coming World Remember Me). De beeldjes vormde een groot kunstwerk   in het Provinciaal domein ‘De Palingbeek’ in Zillebeke bij Ieper.

De  SintSebastiaankerk in Michelbeke is alle dagen open tijdens de coronacrisis. 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X