Hemelveerdegem 11 11 2020

Sobere 11 novemberplechtigheid te Hemelveerdegem.

Zelfs in deze coronacrisis organiseerde het Feestcomit é Hemelveerdegem naar jaarlijkse traditie de herdenking van de verjaardag van de bevrijding 1940-1945 en de terugkeer van de vrede in 1918.

Door de coronacrisis werden er dit jaar geen herdenkingsdienst voor de slachtoffers van beide wereldoorlogen gehouden en beperkte men zich tot het neerleggen van een bloemenkransen.

Om 11u30 had er in zeer beperkte kring een korte plechtigheid plaats aan de gedenkplaat van de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog aan de kerkmuur en aan het monument voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog   onder de majestueuze eik op het Sint Jansplein. Na een korte toespraak en naamafroeping van de gesneuvelden voor het Vaderland door Ren é Henau, vertegenwoordiger van de oud-strijders, werden door de voorzitter van het Feestcomit é Marc Buys en bestuurslid Nina De Smet een bloemstuk en krans neergelegd. Na het spelen van de Last-Post en onze Nationale hymne volgde er een minuut van ingetogen stilte.

11 11 2020 Hemelveerdegem
Nina De Smet – Ren é Henau – Marc Buys

plechtigheid Hemelveerdegem