Buurtcomit é start crowdfunding voor een groeneontmoetingsplek in Elene (Zottegem)

Bouw mee aan een idyllische ontmoetingsplek in het groen

Buurtbewoners gaan in Elene (Zottegem) eenverwilderd terrein omvormen tot een idyllische ontmoetingsplek langs het water. Een buurtcomit é heeft samen met professionele landschapsontwerpers en de buurt plannen uitgewerkt. Tijdens een participatiemoment in september hebben, ondanks de corona maatregelen, een 60-tal geïnteresseerden de verschillende scenario’s besproken.

Het parkje moet een plek worden om te genieten van de natuur, te ravotten en elkaar te ontmoeten. De plannen houden rekening met jong en oud, met mobiele en minder mobiele mensen. Eens gerealiseerd wordt het een ideaal rustpunt voor een wandeling of fietstocht door het prachtige dreven landschap tussen Elene en het Kasteel van Leeuwergem. De inrichting van de ontmoetingsplek is niet ons einddoel, zegt het buurtcomit é. Het is een middel om de dorpsdynamiek aan te zwengelen en mensen uit de buurt dichter bij elkaar te brengen.

In deze uitdagende tijden zien we dat mensen juist nu behoefte hebben aan een dosis natuur en buiten zijn. Een groen plekje om even te ontsnappen aan ‘binnen’ en een frisse neus te halen is geen luxe artikel. Genieten van natuur vlak bij huis geeft ons een mentale opkikker.

Het Streekfonds Oost-Vlaanderen steunt het Buurtcomit é VZW Helder Water bij hun crowdfunding.

Giften vanaf   40€ ontvangen een fiscaal attest. In 2020 krijgen deze giften uitzonderlijk een verhoogde aftrek van de personenbelasting van 60%. Streekfonds Oost-Vlaanderen   verdubbeld nadien het opgehaalde bedrag.

Een gift van 40 euro kost je na belastingaftrek 16 euro terwijl het de toekomstige ontmoetingsplek 80 euro oplevert.   Het buurtcomit é zal het ingezamelde geld gebruiken voor   een rolstoeltoegankelijk wandelpad over de vijver, een reuze picknick tafel en enkele houten speeltoestellen voor kinderen.

Elke dotatie betekent dus een ongelooflijke boost voor het project. Partners, sponsors en schenkers maken dus een concreet verschil voor dit lokale project.

Op onderstaande actiepagina kan je de plannen bekijken en een gift doen.

https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/28354