#Samentegencorona: update maatregelen Zottegem

Hoewel de piek bereikt lijkt, blijft de coronasituatie in ons land ernstig en de druk op ons zorgsysteem groot. Ook in Zottegem. Daarom zijn door het stadsbestuur, naast de algemeen geldende maatregelen, nog een aantal bijkomende maatregelen genomen of verlengd met betrekking tot sport voor kinderen -13 jaar, stedelijke kunstacademies en infrastructuur.

  • Alle lessen van de stedelijke kunstacademies (SABK en SAMWD-filiaal Zottegem) worden tijdelijk voortgezet door middel van afstandsonderwijs. Dit geldt ook voor de lessen voor leerlingen jonger dan 13 jaar. Deze maatregel is (voorlopig) van kracht tot en met zondag 29 november.

 

  • De volgende openbare inrichtingen blijven dicht voor private of publieke activiteiten, minstens tot en met zondag 13 december: CC Zoetegem, jeugdhuis De Muze, openbare feestzalen, stedelijke ontmoetingscentra, feestzaal en fuifzaal Bevegemse Vijvers. De stadsbibliotheek is gesloten voor bezoek door het publiek maar biedt wel een afhaaldienst aan. De stadsdiensten blijven indien mogelijk hun dienstverlening verder zetten maar werken wel enkel op afspraak met de betreffende dienst.

 

  • Sporten is gezond en moeten we blijven doen, maar nu even vooral buiten én uiteraard volgens de geldende specifieke maatregelen inzake sport. Deze kan je nalezen op www.sport.vlaanderen/sporten-in-tijden-van-corona. Bovenop die regels, besliste het stadsbestuur dat alle indoor-sportinrichtingen (of delen ervan), zowel private als publieke, gesloten blijven voor alle leeftijden. Er mag dus indoor geen enkele sportactiviteit georganiseerd worden, ook niet voor <13-jarigen. Dit geldt voorlopig tot en met 29 november. Enige uitzondering zijn sportactiviteiten binnen de reguliere onderwijswerking. Voor kinderen jonger dan 13 jaar mogen jeugdbewegingen en sportclubs buitenactiviteiten en buitentrainingen blijven aanbieden. Contacteer sportdienst@zottegem.be voor eventuele vragen en meer uitleg.