CD&V Zottegem steunt Witte Lintjesactie

Een wit lintje dragen is een teken van engagement tegen partnergeweld om te laten zien dat men bewust is van het probleem en dat men dit niet wil tolereren.

CD&V Zottegem doet mee met deze actie om zo bij ons lokaal publiek de hulplijn 1712, waar men terecht met vragen over geweld en misbruik, kenbaar te maken.
Tevens is het doel de website    www.150schoenen.be   te promoten:
“Vanaf 20 november duiken in Vlaanderen plots 150 crime-scenes  op in het straatbeeld, voorzien van schoenen.Ze visualiseren op pakkende wijze de  150 slachtoffers  van potentieel dodelijk partnergeweld, die in 2018 in Belgi ë door de parketten werden geregistreerd.

Vrouw & Maatschappij nodigt de toeschouwer uit om even stil te staan bij dat hoge cijfer en om zich bewust te worden van het feit dat we allemaal — autoriteiten én burgers – kunnen helpen om dat cijfer naar beneden te krijgen.”

X