Veelpleger met bevel tot gevangenneming op zijn naam verzet zich hevig bij arrestatie na winkeldiefstal


Geraardsbergen. Interventieploegen van politie Geraardsbergen/Lierde hebben donderdagmiddag (03/12) een verdachte van winkeldiefstallen opgepakt die een bevel tot gevangenneming op zijn naam had staan. De man, een 51-jarig persoon met de Oekraïense nationaliteit, werd herkend als ‘veelpleger’ door een winkelbediende van de Delhaize van Geraardsbergen. Hij nam de vlucht maar kon na een lange achtervolging – die niet geweldloos verliep – ingerekend worden.

De politie kreeg donderdag 3 december omstreeks 11u30 een melding van een winkeldiefstal in de Delhaize van Geraardsbergen, langsheen de Astridlaan. Iemand van het winkelpersoneel had de verdachte herkend van eerdere Delhaize diefstallen, toen deze langs de kassa naar buiten wandelde. De politie werd onmiddellijk verwittigd en snelde ter plaatse.

Volgens het winkelpersoneel was de verdachte gevlucht via een veldweg richting de Felicien Cauwelstraat in Geraardsbergen. Iets later merkte één van de ploegen de verdachte op langs de sporen richting station ter hoogte van de Zonnebloemstraat en zette de achtervolging in. De man liep verder richting Ezelberg en Reepstraat waar hij verschillende tuinen van huizen doorkruiste en onderweg zijn gestolen buit weggooide. Door een intense samenwerking tussen de verschillende interventieploegen kon de man uiteindelijk ingerekend worden op de spoorwegbrug. Hij verzette zich echter hevig bij zijn arrestatie en gebruikte geweld tegenover de politie-inspecteurs. 1 politie-inspecteur geraakte hierbij gewond.

Korpschef Patrice De Mets is terecht fier op haar politieploegen. “Door de snelle en professionele tussenkomst van onze diensten, hebben we deze verdachte – die gekend staat voor verschillende diefstallen nationaal – kunnen aanhouden! Onze interventieploegen hebben hemel en aarde verzet om de man achterna te zitten en niet uit het oog te verliezen. Ondanks het feit dat één van mijn inspecteurs hierbij gewond is geraakt, zijn we tevreden dat we deze veelpleger in de boeien hebben geslagen!”

Uit de eerste vaststellingen blijkt het te gaan om een 51-jarige man met Oekraïense nationaliteit die een bevel tot gevangenneming op zijn naam heeft staan.   De man werd gearresteerd en zal op vordering van het parket Oost-Vlaanderen voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde worden voorgeleid. Het parket vraagt zijn aanhouding.

X