VBS Sint-Katrien & Froos Adventure slaan de handen in elkaar!

Komende zomer slaan VBS Sint-Katrien & Froos Adventure de handen in elkaar. Froos Adventure zal twee zomerkampen organiseren in de gebouwen en op de terreinen van VBS Sint-Katrien te Steenhuize.

Directeur Maarten aan het woord: “Het organiseren van zomerkampen in onze school is voor beide partijen een win-winsituatie. Door zomerkampen te organiseren in VBS Sint-Katrien ontstaat er voor de ouders van onze leerlingen een extra aanbod aan opvang waar ze beroep op kunnen doen tijdens de zomermaanden. Anderzijds leren andere ouders onze school en zijn prachtige context in al zijn facetten kennen. Ook de Vlaamse Overheid stimuleert onderwijsinstellingen om hun schoolinfrastructuur buiten de schooluren voor andere doeleinden ter beschikking te stellen. Men spreekt over de zogenaamde “brede scholen” die een multifunctioneel doel dienen. Dit zowel tijdens als na de schooluren. Door de schoolinfrastructuur in de zomermaanden ter beschikking te stellen aan Froos Adventure kunnen we onszelf trouwens al een zogenaamde “brede school” noemen. Ook de buitenschoolse opvang van de gemeente Herzele “De Buiteling” gebruikt trouwens onze schoolinfrastructuur reeds na de schooluren.”

“Anderzijds is het voor Froos Adventure uiteraard een meerwaarde om zomerkampen te kunnen organiseren in deze context/infrastructuur. VBS Sint-Katrien beschikt beschikt over meer dan 2500m ² tuin, speelplaats en bos. De kleinsten zullen hun FROOSzomer beleven in deze mooie en groene setting. Ook de multifunctionele refter is een grote meerwaarde voor onze zomerkampen”, aldus Bert Laureyns van Froos Adventure.

Er zullen twee Frooskampen georganiseerd worden voor kinderen die geboren zijn in 2013, 2014 & 2015. FROOSkamp 1 vindt plaats van 5 t.e.m. 9 juli 2021 & FROOSKAMP 2 van 12 t.e.m. 16 juli 2021.

Er is een capaciteit van 32 kinderen per FROOSkamp. Tevens zal er ook voor- en naopvang georganiseerd worden voor de deelnemers.

De inschrijvingen gaan van start op 20 december omstreeks 09.30 uur op de website van Froos Adventure: www.froosadventure.com

X