Bibliotheek Zottegem blijft nog even afhaalbib

Het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat de stedelijke bibliotheek zijn aangepaste coronadienstverlening voorlopig verder zet en alvast tot en met 15 januari 2021 een afhaalbib blijft.

Binnen deze alternatieve, veilige manier van werken kunnen inwoners nog steeds hun gegeerde lees-, kijk-, en luistermateriaal na reservatie afhalen en blijft ook het volledige aanbod ter beschikking. “Gezien de huidige coronasituatie en de absolute noodzaak om het aantal besmettingen naar beneden te krijgen hebben we beslist het systeem van afhaal te verlengen. Dat is alvast zo tot en met 15 januari, we volgen hierin de datum tot wanneer ook de huidige Federale en Vlaamse maatregelen lopen. Met de vakantie in het vooruitzicht willen we geen enkel risico nemen. De bibliotheek nu volledig openstellen voor het brede publiek zou de verspreiding van het virus onder inwoners en medewerkers kunnen vergroten. Dat willen we absoluut vermijden,” legt burgemeester Jenne De Potter uit.

“We merken dat inwoners goed gewoon zijn aan de afhaaldienst. Er wordt bijzonder veel gebruik van gemaakt en het reservatiesysteem loopt heel vlot. Wekelijks worden meer dan 450 reservatiepakketten veilig en coronaproof klaargezet en afgehaald. Het is goed te zien dat iedereen zijn weg naar de bibliotheek blijft vinden. Ook de komende maand zal de bib dankzij de goed georganiseerde afhaaldienst onze inwoners de nodige lees- en luisterontspanning blijven bieden!” vult schepen van cultuur Lieselotte De Roover aan. Meer informatie over de afhaalbib vind je op zottegem.bibliotheek.be. Van thuis uit kan je tot 10 materialen reserveren per 4 weken. De bib stuurt een mail van zodra het pakketje klaar ligt en je hoeft dan enkel nog te bellen om een tijdslot te reserveren, zodat je je pakket op de meest veilige manier kan komen afhalen in de inkomhal van het Egmontkasteel.

X