Stadsbestuur geeft twee extra mondmaskers aan iedere middelbare scholier


Geraardsbergen. Mondmaskers blijven de komende maanden een essentieel onderdeel in de strijd tegen het coronavirus. Ook middelbare scholieren moeten er verplicht een opzetten op weg naar school met het openbaar vervoer, in de winkelstraten en op school zelf. Om elk van hen de kans te geven op tijd van mondmasker te kunnen wisselen en goed te onderhouden, heeft Lokaal Bestuur Geraardsbergen via de Giesbaargse Jeugd aan elke middelbare school 2 wasbare mondmaskers per leerling geschonken.

‘Het is belangrijk dat de middelbare scholieren elke dag van masker kunnen wisselen en in de tussentijd hun gebruikte masker wassen. Omdat de aankoop van maskers voor sommige gezinnen zwaar kan doorwegen, hebben we als lokaal bestuur besloten 2 extra maskers te schenken aan middelbare scholieren, naast het masker dat iedereen reeds in het voorjaar kreeg’, zegt burgemeester Guido De Padt.

De middelbare scholieren volgen de mondmaskerplicht algemeen gezien goed op. Ze zetten hun masker plichtbewust op wanneer ze naar school komen en op de schoolbanken zitten. Een ganse dag voldoende afstand houden van elkaar (minimum anderhalve meter) is soms iets moeilijker vol te houden. Daarom werden de mondmaskers voorzien van een leuke print die op een ludieke manier oproept om afstand te houden. Via de social media pagina’s van de Giesbaargse Jeugd, Lokaal Bestuur Geraardsbergen en de lokale politie Geraardsbergen/Lierde konden de jongeren meestemmen voor hun favoriete quote en print. “Geef mij ruimte” en “Social distancing on” kwamen als overduidelijke winnaar uit de bus.

In totaal werden zo’n 6.200 mondmaskers bedeeld aan de Geraardsbergse middelbare scholen. Sommige leerlingen kregen hun maskers al mee naar huis, voor anderen zal dat net na de kerstvakantie zijn. “Naast het uitdelen van het mondmasker zelf vinden we het heel belangrijk om ook aandacht te schenken aan het welzijn van onze jongeren. Ze hebben het tijdens deze coronacrisis heel zwaar. Het mondmasker van de Giesbaargse Jeugd, met een hip design gekozen door de jongeren zelf, is een manier om verbinding te cre ëren. Niemand anders zal trouwens het mondmasker kunnen verkrijgen”, besluit schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.

X