Buurtcomit é ‘Drie Straten Verder’ in Velzeke blijft verbinden

Het buurtcomit é “3stratenverder” is ruim 7 jaar de verbindende factor om de buren in de Puttestraat, de Eekveldweg en de Doorsneestraat, dichter bij elkaar brengen. Het voorbije jaar hebben ze door corona niet kunnen afspreken om samen te komen. Geen “Dag van de buren”, geen buurtfeest, geen gezellige bijeenkomsten met een hapje én een drankje. Maar, er werd een alternatief gevonden.

“Een goed contact met de buren draagt er bovendien aan toe dat die ene buur zich wat minder eenzaam voelt, dat de stap om hulp te vragen kleiner wordt”, zegt woordvoerder Sven Mornie. “De buren speelden in 2020 een cruciale rol van betekenis: een hartelijke babbel, oudere mensen een handje toesteken bij de boodschappen, een hartverwarmende boodschap in de brievenbus, … . Maar 2020 laat het buurtcomit é “3stratenverder” niet in mineur eindigen. “Als buurtcomit é zijn we hoopvol en bezorgen we onze buren een hartverwarmende attentie in deze kerstperiode. Een “licht”puntje in deze donkere dagen kan iedereen goed gebruiken”, gaat Sven Mornie verder. Langs deze weg wil het buurtcomit é “3stratenverder” ook Miriam Van Impe, van interieurzaak “Regalo” in Zottegem, bedanken voor de goede service.”

X