Open VLD Zottegem wil Street Art Kunstwerken op “saaie” stroomkasten

Om kunst meer in het straatbeeld én dichter bij de mensen te brengen, roept Open VLD Zottegem het participatieve kunstproject “Tour Eletriek” in het leven. Bedoeling is de “saaie, grijze” elektriciteitskasten in het Zottegemse straatbeeld om te toveren tot kunstwerken. “We kunnen hiervoor samenwerken met onze talrijke lokale kunstenaars, onze Stedelijke Academie Beeldende Kunst en onze scholen,” stelt gemeenteraadslid Sven Mornie.

“De inspiratiebron is telkens de plek of de straatnaam waar de elektriciteitskast staat. Op deze manier maken we de link met de lokale geschiedenis en versterken we het gemeenschapsgevoel in de buurt. De beschilderde elektriciteitskastjes zouden een kleurrijke route doorheen het centrum en alle deelgemeenten van Zottegem kunnen vormen. Daar we in coronatijden het wandel- en fietstoerisme optimaal benut hebben zou het fantastisch zijn om in Zottegem te kunnen genieten van een nieuwe wandel- en fietsroute.”

Open Vld Zottegem stelt alvast voor om te werken rond dezer 5 thema’s: Onze helden in de zorg, de figuur van Egmont, in memoriam , even apart, altijd samen en kies bewust, koop lokaal.

“In het kader van Citymarketing kunnen de elektriciteitskasten aangekleed worden met historische dorpsfoto’s uit ons stadsarchief”, gaat Mornie verder.   “Als wielerminnende stad en als “Poort van de Vlaamse Ardennen” zou dit uiteraard ook extra volk kunnen lokken naar Zottegem. Dit zou onze horeca, lokale middenstand, B&B’s en vakantiewoningen ook een extra impuls geven na het moeilijke corona-jaar 2020. Langs deze weg lanceer ik een warme oproep naar onze talrijke Zottegemse kunstenaars en creatieve geesten om mij hun idee ën, gedachten, voorstellen, … te laten weten,” voegt Sven Mornie er nog aan toe. Mailen kan naar: sven.mornie@openvldzottegem.be

       

     

X